Language
  • English
  • Français

+32 9 334 94 70

Ons team

Everest Sport is het sportdepartement binnen het advocatenkantoor Everest waarbij Mr. Mathieu BAERT als aanspreekpunt fungeert. De verantwoordelijke vennoot voor sportrecht is Mr. Stijn DE MEULENAER. Uw sport advocaten worden, waar nodig, bijgestaan door een team van gespecialiseerde advocaten binnen Everest.

 

Mathieu BAERT 

rising star

 

 

 

 

 

Mathieu BAERT is werkzaam als Associated Partner bij Everest en specialiseert zich in sportrecht. Hij is houder van een master in de Criminologie (2013), een master in de Rechten (2015) en een master in Business Economics (2017).

Mathieu Baert werd op 1 juni 2020 benoemd als academisch consulent crime & sport aan de Universiteit Gent.

Mathieu Baert werd in 2021 door de legal 500 getiteld als “Rising Star” specifiek verwijzend naar zijn kennis in sport-gerelateerde criminaliteit:

“Clients also recognise senior associate Mathieu Baert as ‘extremely professional and knowledgeable’ in sports-based crime and compliance”.

Mathieu BAERT is de auteur van wetenschappelijke literatuur over doping en leidde recent voor Transparency International een debat met als titel “Corruption in sports: What factors increase the risk for corruption in international sports federations”. Mathieu BAERT is tevens lid van de Tuchtcommissie van de Vlaamse Judofederatie.

Mathieu BAERT heeft tevens een competitief verleden als judoka en wielrenner en was hiertoe actief in binnen- en buitenland.

 

 

Stijn
DE MEULENAER 

recommended lawyer

 

 

 

 

 

 

Stijn De Meulenaer studeerde in 1996 af als Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Gent, en in 1998 als Licentiaat in de Criminologie aan de Université de Liège. Hij werkte alvorens aan de wieg van Everest te staan in verschillende grote advocatenkantoren.

 

Vragen? Contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier, per e-mail (sport@everest-law.be) of telefonisch (09/334.94.70).