Sportrecht

Mathieu Baert

Associate Partner

Mathieu BAERT is werkzaam als Associated Partner bij Everest en specialiseert zich in sportrecht. Hij is houder van een master in de Criminologie (2013), een master in de Rechten (2015) en een master in Business Economics (2017).

Mathieu Baert werd op 1 juni 2020 benoemd als academisch consulent crime & sport aan de Universiteit Gent.

Mathieu Baert werd in 2021 door de legal 500 getiteld als “Rising Star” specifiek verwijzend naar zijn kennis in sport-gerelateerde criminaliteit:

“Clients also recognise senior associate Mathieu Baert as ‘extremely professional and knowledgeable’ in sports-based crime and compliance”.

Mathieu BAERT is de auteur van wetenschappelijke literatuur over doping en leidde recent voor Transparency International een debat met als titel “Corruption in sports: What factors increase the risk for corruption in international sports federations”. Mathieu BAERT is tevens lid van de Tuchtcommissie van de Vlaamse Judofederatie.

Mathieu BAERT heeft tevens een competitief verleden als judoka en wielrenner en was hiertoe actief in binnen- en buitenland.

Email:mathieu.baert@everest-law.be

Tel:+32 (0)9/334.94.70

:The Legal 500 – The Clients Guide to Law Firms

Lore Vanden Berghe

Junior associate

Lore Vanden Berghe behaalde in 2022 haar diploma van master in de rechten cum laude aan de Universiteit Gent.

Sindsdien is zij ingeschreven als advocaat aan de Gentse balie en vervoegde zij het kantoor Everest te Gent.

Lore is er actief binnen het departement (anti)fraude en ondernemingsstrafrecht maar legt zich voornamelijk toe op sportrecht.

Email:Lore.VandenBerghe@everest-law.be

Tel:+32 (0)9/334.94.70